Heartfulness

Heartfulness oftwel (self)compassion is een verdieping na mindfulness waarbij we leren om onszelf en anderen met meer mildheid te benaderen. Je gaat meer naar binnen en leert beter te voelen waar je nood aan hebt en hoe het nu echt met je gaat. Je leert met open en milde blik zicht te krijgen op je goede kanten en je valkuilen en hoe van hieruit een zo goed mogelijke vriend(in) voor jezelf te zijn.

Wat voor gemene dingen je innerlijke criticus ook tegen je zegt, je leert in te zien dat je hier niet altijd in mee hoeft te gaan en dat je best ook wat aardiger voor jezelf mag zijn. Je mag zeker je valkuilen blijven zien en hier rekening mee houden en eraan werken, maar dat betekent niet dat je je erop moet blind . Je bent meer dan alleen maar je valkuilen.

Meer mededogen voor jezelf en anderen zorgt voor meer openheid, een groter gevoel van verbondenheid met jezelf, anderen en de wereld en zorgt op lange termijn voor een betere stresshantering en een verhoogde zelfwaardering.

We kunnen zo kritisch zijn voor onszelf en daarom is heartfulness zo mooi. Je leert om terug in contact te komen met je eigen kwetsbaarheid zonder dit als een valkuil te zien, maar eerder als iets om te koesteren. Je leert om jezelf te tonen zoals je bent, al is het enkel aan jezelf, met hierbij de boodschap dat je mag zijn wie je bent en dat je waardevol bent, hoe dan ook.

privacyverklaring - cookieverklaring