Nathalie Cardinaels

Klinisch psycholoog, gedragstherapeut, mindfulness- en heartfulnesstrainer.

Eigenaar en coördinator psychologenpraktijk De Meiboom

Eigenaar en coördinator trainingsbureau Mild & Mindful: www.mildenmindful.be

Auteur van diverse boeken over omgaan met kanker, mindfulness, heartfulness, burn-out, lichaam en geest en polyamorie.

Professionele blog “Vrije vogel in drukke tijden”: www.drukketijden.com

Nathalie is regiebehandelaar en GZ-psycholoog i.o.t. Specialist (KP) in de forensische verslavingszorg in Nederland. Daarnaast runt ze De Meiboom, schrijft ze boeken en geeft ze regelmatig lezingen.

In het verleden werkte Nathalie in de gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg rond somatisch onverklaarde klachten (SOLK inclusief conversie), angst en depressie. Ook was zij tien jaar als klinisch psychologe verbonden aan het multidisciplinair borstcentrum van een algemeen ziekenhuis. In het borstcentrum gaf zij gedurende zeven jaar mindfulness- en heartfulnesstrainingen, specifiek gericht op mensen met kanker (Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) en Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL)). Ook was zij in het verleden werkzaam in een pijnkliniek, in de forensische jeugdpsychiatrie en in een setting gericht op begeleiding van langdurig werklozen.

Nathalie heeft het postgraduaat gedragstherapie afgerond aan de Universiteit Gent. Verder heeft zij de basis- en vervolgopleiding tot mindfulnesstrainer gevolgd bij SeeTrue en module 1 en 2 van Mindfulness-Based Compassionate Living bij Frits Koster en Erik van den Brink / Instituut voor Mindfulness. Ook heeft zij de basisopleiding EMDR doorlopen bij Erik ten Broeke, de vervolgopleiding EMDR bij Integrativa (Ludwig Cornil) en de opleiding BEPP (Beknopte Eclectische Psychotherapie bij PTSS) bij dr. Aram Hasan (RINO Groep). Momenteel doorloopt zij in Nederland de opleiding tot Specialist (KP) in Nederland (RINO Zuid).

Nathalie heeft een privépraktijk sinds 2009 en heeft psychologenpraktijk De Meiboom opgericht in 2011. Nathalie schoolt zich op regelmatige basis bij over o.a. gedragstherapeutische principes, mindfulness, heartfulness, oncologie, burn-out, trauma en yoga.

Doelgroep: volwassenen

Aanbod:

Individuele psychologische begeleiding en cognitieve gedragstherapie bij angst, depressie, gebrek aan assertiviteit, negatief zelfbeeld, zoektocht naar de eigen identiteit, opgehoopte spanningen en burn-out, chronische pijn, chronische ziekten en kanker.

In de psychotherapie wordt ook gebruik gemaakt van mindfulness op maat, heartfulness op maat, EMDR, relaxatieoefeningen en stressweerbaarheidstraining.

Nathalie geeft ook trainingen in mindfulness en heartfulness op individuele basis. Voor groepstrainingen, zie www.mildenmindful.be.

Bijkomende informatie:

  • Lid van de Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie (VVGT), Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve Therapieën (VGCt), EMDR-Belgium, VEN EMDR Nederland, VMBN (Vereniging Mindfulness-Based trainers Nederland en Vlaanderen – categorie 2) en Psychologenkring Herkenrode.
  • Erkend mindfulness- en compassiontrainer (MBSR; MBCL categorie A & B, groepen en op individuele basis).
  • Erkenningsnummer van de Psychologencommissie: 802107455.
  • Visumnummer klinisch psycholoog vanuit FOD Volksgezondheid: 264057.
  • GZ-psycholoog i.o.t. Specialist (Klinisch psycholoog) in Nederland.
  • Verbonden aan het netwerk D4D (Doctors4Doctors).

2019

Publicatie boek “Ik hou van jou en jou en jou” over polyamorie bij uitgeverij Pelckmans Pro.

Publicatie boek “Ruimte maken voor lichaam en geest in therapie” bij uitgeverij Acco (redacteur).

Publicatie “Het seksboek” van Goedele Liekens bij uitgeverij Lannoo (co-auteur; auteur van de hoofdstukken “Polyamorie, wat is het?” en “Mindfulness als sekstherapie”).

Medewerking aan de boeken “Mindfulness in superdiversiteit” van Reinhilde Pulinx (uitgeverij Pelckmans Pro) en het borstkankerboek van Think Pink.

2017

Publicatie boek “Mildheid bij kanker” bij uitgeverij Acco.

Medewerking aan “Techniekenboek Rouw en verlies” van redacteurs Gerd Claes, Johan Maes en Harriette Modderman, uitgeverij Acco.

2016

Publicatie artikel  n.a.v. studie gerelateerd aan de Pink Panther Award uit 2011.
Mebis J, Censabella S, ardinaels N et al. Effect of mindfulness training on quality of life and distress in early breast cancer patients treated with endocrine therapy. Annals of Oncology 2016;27(suppl_6):1361P-1361P. DOI: 10.1093/annonc/mdw36.13.

2015

Publicatie “Burn-out bij hulpverleners” bij uitgeverij Acco.

Opstart professionele blog “Vrije vogel in drukke tijden”: Advies van de psychologe voor meer vrijheid en blijheid in je dagelijkse drukke leven. Zie ook drukketijden.com.

2014

Publicatie boek “Omgaan met kanker” bij uitgeverij Acco.

2013

Medewerking aan aflevering “De mindfulness-business” van Panorama over ‘echte’ mindfulnesstrainers versus charlatans.

2012

Nominatie “Psycholoog van het Jaar 2012” door GAP/Universiteit Gent.

Publicatie boek “Pleine conscience et cancer du sein” (Franse vertaling van het boek “Mindfulness bij borstkanker”, bij uitgeverij Acco en in samenwerking met vzw Think-Pink).

2011

Publicatie boek “Mindfulness bij borstkanker” bij uitgeverij Acco. Bekroond met de Pink Panther Award van nationale borstkankercampagne Think-Pink vzw.

Contact:

Tel: 0485-32 78 30

E-mail: nathalie.cardinaels@de-meiboom.be

privacyverklaring - cookieverklaring